Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Novosadski traktori izlaze na evropsko tržište

Kineski traktori "ito", koje preduzeće "Agrovojvodina - Mehanizacija" u Novom Sadu montira u saradnji sa Ito korporacijom, uskoro će biti plasirani u Nemačku i druge zemlje EU, izjavio je danas predstavnik te novosadske firme za prodaju i marketing Boško Lukić.

Opet incident ispred srušene vile na Ribnjaku

Kako saznaje 021, u naselju Ribnjak došlo je do incidenta kada je vlasnica nedavno srušene nelegalno izgrađene vile Vanja Sovilj isterala građevinsku inspekciju koja je došla da rušenjem temelja završi posao.

Rešen problem s jaknama s Koncerta godine

Nekoliko posetilaca Koncerta godine koji su ostali bez svojih jakni dobili su ih nazad, a nekima kojima su ukradene biće isplaćen novac u odnosu na njihovu subjektivnu procenu koliko su vredele.

Problemi u Petrovaradinu zbog vršnjačkog nasilja

Grupa roditelja iz Petrovaradina najavila je da neće slati decu u Osnovnu školu "Jovan Dučić" dok uprava ne reši problem jednog dečaka drugog razreda koji, kako kažu, maltretira sve ostale mališane, pa i učiteljicu.

Šarena laža ide kao alva u Novom Sadu

Iako je američka kompanija "Power balance" koja se bavi proizvodnjom silikonskih narukvica koje tobože povećavaju ravnotežu, snagu i koncentraciju onih koji ih nose priznala da je u pitanju prevara, one se i dalje nalaze u slobodnoj prodaji u Novom Sadu.

Železnice: Novi Žeželjev most kasni zbog izvođača

Odgovornost za kašnjenje u izgradnji novog "Žeželjevog" drumsko-železničkog mosta preko Dunava u Novom Sadu snose izvođači radova - firme "Azvi", "Tadei" i "Konsaldi" iz Španije i Italije, navedeno je u saopštenju Železnica Srbije.

SBB preuzeo KDS

Kablovski operater KDS je jutros prešao na novu programsku šemu, koji diktira novi vlasnik "Mid Europa partners", u čijem sastavu se nalazi do juče konkurentski operater SBB.

Na deponiji u Futogu 20.000 kubika smeća

Po nalogu Uprave grada za komunalne poslove i Zavoda za izgradnju grada, JKP "Čistoća" radi na uklanjanju divlje deponije koja se nalazi u Futogu na površini iza Centralnog groblja.

Komplikovano ozelenjavanje Miletićeve ulice

Iako je ponovno ozelenjavanje Miletićeve ulice u delu koji je u pešačkoj zoni najavljeno još za prošlo proleće, u tom delu centra grada do sada nije postavljena nijedna žardinjera, a malo je verovatno da će i biti u skorije vreme.

"Stan" više neće biti javno preduzeće?

Kako saznaje 021, gradsko preduzeće "Stan" bi moglo da bude izbrisano sa spiska javnih preduzeća nakon što je republička Skupština usvojila zakon o komunalnim delatnostima prema kom održavanje stanova nije na listi prioritetnih poslova.